Rakennusteini - 50 vuotta maarakentamista

Rakennusteini Oy:n toiminta alkoi vuonna 1968, jolloin Seppo Teini osti 24-vuotiaana ensimmäisen traktorikaivurinsa ja aloitti urakoinnin toiminimellä. Tästä toiminta vähitellen laajeni siihen mittakaavaan, että traktorikaivureita tarvittiin lisää. Tässä vaiheessa koneilla tehtiin pääsääntöisesti tuntitöitä. Ensimmäiset kuorma-autot ostettiin toiminnan laajentuessa ja varsinaisten urakointien alkaessa.

1980-luku oli vilkasta rakentamisen aikaa. Toiminta laajeni ja yritykseen ostettiin ensimmäiset telakaivinkoneet, sekä palkattiin työpäällikkö. Samalla yrityksen toiminta monipuolistui, kun mullan seulonta ja myynti sekä kiinteistöhuolto tulivat osaksi yrityksen tarjoomaa.

1990-luvulla Rakennusteinin toiminta laajeni talonrakentamiseen. Valmistuimme veljeni Jounin kanssa rakennusmestareiksi, joten saimme luvat toimia vastaavina mestareina kohteissamme.

2000-luvulla toimintamme oli vilkasta maarakennuksen ja talonrakennuksen puolella. Yhtenä suurimmista projekteistamme oli kerrostalon rakentaminen Vantaan Viertolaan. Yrityksellä oli 25 työntekijää sekä useita aliurakoitsijoita. Liikevaihtomme oli yli 3 miljoonaa euroa.

Vuonna 2013 toimitusjohtaja ja isämme nukkui pois ja elämäämme tuli iso aukko. Yrityksemme oli suurten muutosten edessä. Meille jäi suuret saappaat täytettäväksi, mutta usko osaamiseemme ja omaan tekemiseemme kantoi haastavien aikojen yli. Vuonna 2014 Rakennusteinille myönnettiin RALA-sertifikaatti. Yrityksen toiminta keskittyi pohjarakentamisen ja talonrakentamisen pääurakointeihin.

Tämän hetken strategiamme on laajentamisen sijasta kohdistaa osaamisemme tarkemmin. Toimintamme keskittyy muun muassa tilapäisten koulu- ja päiväkotirakennusten maarakennustöihin, taloyhtiöiden salaoja- ja viemäritöihin sekä perustusten eristystöihin. Lisäksi piha- ja parkkialueiden laajennukset ja saneeraukset kuuluvat erityisosaamiseemme. Rakennusteini myös vuokraa kalustoaan.

Haluan koko yrityksen puolesta kiittää yhteistyökumppaneitamme ja asiakkaitamme vuosikymmeniä kestäneestä luottamuksesta ja toivon yhteistyömme jatkuvan myös tulevaisuudessa.


Jari Teini